perjantai 7. helmikuuta 2014

Salaiset sukat Osa 7

Seitsemäs osa


Jatka neulomista isommilla puikoilla ja sileää neuletta kirjoneuleena. Neulo valkoisella 1 krs. Ota mukaan musta ja neulo *2 m, 2 v*, toista *-* krs loppuun. Neulo *1 v, 2 m, 1 v*, toista *-* krs loppuun. Neulo *2 v, 2 m*, toista *-* krs loppuun. Neulo *1 v, 2 m, 1 v*, toista *-* krs loppuun. Neulo *2 m, 2 v*, toista *-* krs loppuun. Neulo 1 krs valkoisella.

Neulo vaaleanharmaalla 1 krs oikein ja toista 1 krs:n ajan seuraavaa: *langankierto, 2 oikein yhteen*.

Neulo roosalla 2 krs. Ota mukaan grafiitinharmaa ja jatka kirjoneuleena. Neulo *2 r, 1 g, 1 r*, toista *-* krs loppuun. Neulo *1 r, 1 g*, toista *-* krs loppuun. Neulo *2 r, 1 g, 1 r*, toista *-* krs loppuun. Neulo 2 krs roosalla.

Toista sitten seuraavia kahta kerrosta turkoosilla ja vihreällä, kunnes sukan pohjan pituus on 19,5 cm:

1. krs: *1 v, 1 t*, toista *-* krs loppuun.
2. krs: *1 t, 1 v*, toista *-* krs loppuun.


Vaihda puikot pienempiin ja neulo turkoosilla 1 krs oikein, lisää sukan päällipuolelle samalla 1 s. Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo sukan pohjassa sileää oikeaa.
Kavennuskerroksilla neulo puikon I lopussa kolmella viimeisellä s:lla 2 oikein yhteen, 1 o, ja puikon IV alussa neulo 1 o, ylivetokavennus.

Sukan päällipuoella toista seuraavaa mallikertaa (puikot II ja III):

1. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, *2 o, lk, yliv. kav*, toista *-* vielä kerran, 7 o, *2 o yht, lk, 2 o*, toista *-* vielä kerran, 2 o yht, 1 o.
2. krs: Välikrs, neulo oikein.
3. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, *2 o, lk, yliv. kav*, toista *-* vielä kerran, 5 o, *2 o yht, lk, 2 o*, toista *-* vielä kerran, 2 o yht, 1 o.
4. krs: Välikrs, neulo oikein.
5. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, *2 o, lk, yliv. kav*, toista *-* vielä kerran, 3 o, *2 o yht, lk, 2 o*, toista *-* vielä kerran, 2 o yht, 1 o.
6. krs: Välikrs, neulo oikein.
7. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, *2 o, lk, yliv. kav*, toista *-* vielä kerran, 1 o, *2 o yht, lk, 2 o*, toista *-* vielä kerran, 2 o yht, 1 o.
8. krs: Välikrs, neulo oikein.
9. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 2 o, lk, yliv. kav, 2 o, lk, kaksoisyliv. kav, lk, 2 o, 2 o yht, lk, 2 o, 2 o yht, 1 o.
10. krs: Välikrs, neulo oikein.
11. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 2 o, lk, yliv. kav, 5 o, 2 o yht, lk, 2 o, 2 o yht, 1 o.
12. krs: Välikrs, neulo oikein.
13. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 2 o, lk, yliv. kav, 3 o, 2 o yht, lk, 2 o, 2 o yht, 1 o.
14. krs: Välikrs, neulo oikein.
15. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 2 o, lk, yliv. kav, 1 o, 2 o yht, lk, 2 o, 2 o yht, 1 o.
16. krs: Välikrs, neulo oikein.
17. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 2 o, lk, kaksoisyliv. kav, lk, 2 o, 2 o yht, 1 o.
18. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 5 o, 2 o yht, 1 o.
19. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 3 o, 2 o yht, 1 o.
20. krs: (kavennuskrs) 1 o, yliv. kav, 1 o, 2 o yht, 1 o. Älä neulo krs:sta loppuun, vaan katso seuraava ohje.

Kun olet neulonut puikoilla II ja III viimeisen krs:n mallikerran, neulo pohjassa viimeisillä 5 s:lla *1 o, kaksoisyliv. kav, 1 o*, toista *-* vielä päällipuolen s:illa, katkaise sitten lanka ja vedä loppujen 6 s:n läpi. Kiristä ja päättele.

Salaiset sukat ovat paljastuneet!

Huom!

Moni on toivonut, ettei valmiista sukista julkisteta kuvia, ennen kuin kaikilla on mahdollisuus saada omansa valmiiksi. Julkaistaanhan siis valmiiden sukkaparien kuvat blogeissa tai somessa keskiviikosta 12.2 alkaen. Kiitoksia kärsivällisyydestä!

 

Ensimmäinen osa julkaistu 1.1.2014
Toinen osa julkaistu 5.1.2014
Kolmas osa julkaistu 12.1.2014
Neljäs osa julkaistu 17.1.2014
Viides osa julkaistu 24.1.2014
Kuudes osa julkaistu 1.2.2014

17 kommenttia:

 1. Onko tämä "Neulo 1 krs valkoiseeulo vaaleanharmaalla 1 krs oikein" yksi krs valkoisella ja yksi krs harmaalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa tekstistä näköjään katosi tuosta välistä; nyt virhekohta on korjattu! :)

   Poista
 2. valmiit!! Virheitä varmasti on, mutta aika huikeat tuli. Synttärisankari varmasti tykkää.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos sukkamysteeristä, omani ovat aika vapaasti seurailleet ohjeita, ovat sen verran paksummasta langasta. Hauskaa tämä oli kuitenkin, mukava kun viitsit tämmöisen leikin tehdä!! Löytyvät sitten aikanaan blogista lankahulluus.blogspot.fi, kun saa julkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet tykännyt olla mukana! Odotan jännityksellä, millaiset sukat siellä on valmistuneet. ;)

   Poista
 4. Hei ja Kiitos sulle tosi kivasta jutusta. Oli ja on mukavaa touhua kun ei tiedä mitä tuleman pitää. Itse olen vielä 6 osan puolivälissä ja kun omat versioni ( mohair pörriäiset :) valmistuvat niin laitan kuvan jämälanka-sivustolle faceen. Ohjeet mielestäni olivat selkeät ja helppolukuiset, joten kaikki meni nappiin. Kaunista kevään odotusta! T: Maarit Kokkolasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja ihana kuulla, että on ollut mukava projekti! Facen ryhmiin Jämälankaideoita, Neulonta ja Voihan villasukka! olen lisännyt kansiot, joihin voi sitten huomisesta alkaen pistää kuvia, ja katsella muiden töitä. ;)

   Poista
 5. Kyllä minäkin mukana olen, mutta olen vasta tulossa kantapäähän. On tässä ollut tuo hirveä penkkaripuvun valmistus kuopukselle ja se on vienyt ajan tässä viimeisen pari viikkoa. En ole muutamaan päivään neulonut yhtään ja on kovat vieroitusoireet. Kiva miusta silti on katella valmistuneita vaikka omani eivät valmiit olekaan. Kaikilla tulee olemaan kuitenkin niin erilaiset, eri langoista johtuen.
  Ihan kiva juttu kuitenkin, kun itse en osaa suunnitella malleja. Neulon kyllä vaikka vaikeampiakin, ei siinä mitään.

  VastaaPoista
 6. "Neulo vaaleanharmaalla 1 krs oikein ja toista 1 krs:n ajan seuraavaa: *langankierto, 2 oikein yhteen*."

  Tarkoittaako että ensin yksi kerros normaalisti ja sitten tuo langankierto + 2oik yht.? Huonoilla yöunilla ei oikein pääkoppa pelitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olekaan tarvetta vastaukseen, kun jouduin lyhentämää jalkaterää. Täällä valmiit: http://uraaitikotona.blogspot.fi/2014/02/sukkaneuloosi-jatkuu-salaiset-sukat.html

   Poista
  2. Noinhan se juuri olisi mennyt! Hienolta näyttivät sukat, kiva nähdä oma malli eri väreissä! :)

   Poista
 7. Kiitos Minna tästä salaisesta projektista! Mulla eka sukka valmis, toisen teen pikapuoliin myös. Kun seuraavaksi joku keksisi samanmoisen ohjeen koolle 41 paksupohkeiselle niin saisin omaankin jalkaan ihanat :)

  VastaaPoista
 8. Valmiina! Kiva projekti, kiitos ohjeista ja aikataulusta, sopiva rytmi ohjeiden julkaisemiseen (ehti tehdä edellisen hyvin, eikä tullut hoppu) :) Kuva löytyy blogistani. Tein molemmat sukat yhtäaikaa.

  VastaaPoista
 9. Minä sain vasta tänäaamuna sukat valmiiksi ja tein kärjen vähän omalla ohjeellani. Samoin tuo nilkan kohta. Mua häiritsi siinä pitsineuleosiossa kun toinen lanka näkyi reikien läpi. Muuten oli ihan kiva neuloa. Minulla itsellä kapea pohje ja nilkka oikein varsannilkka, niin osa langoista oli ohuempia kuin Nalle.

  VastaaPoista