keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Herra Hakkarainen ja iso sähköhammasharja

En valittele tässä nyt ajan kulumisesta: ei mulle mitään kovin kummallista ole ehtiny tässä välissä tapahtuakaan! Harmittelen, ko en ole jaksanu/muistanu lukea ollenkaan edes muitten blogeja, enkä tehny sitä nytkään. Paha mie! Lupaan lukea kaikki heti seuraavalla kerrala, ko jämähdän koneelle (nyt on jo melkein neljä tuntia takana).

Ollaan nyt kuukauden aikana käyty miesolennon kans muutamissa asuntoesittelyissä haaveilemassa. Asuntosäästötilin keruuaika tulis pian täyteen, mutta suunnilleen puolet tavotesummasta puuttuu vielä. Lisäksi puuttuu ne vakituiset työt molemmilta, mitä varmastikki lainan hakemisessa peräänkuulutetaan. Harmillista sinänsä; ihan kivoja kämppiä on tullu vastaan, ja on tullu huono omatunto myös kiinteistönvälittäjiä kohtaan, ko ei oikeasti olekaan vielä ihan ajankohtasta se asunnonosto. Toisaalta haluan pakottaa meät noissa yleisnäytöissä käymään, että nähdään, millasta tasoa ne meidän budjetin asunnot on, ja opittas ymmärtään, mikä on kallis ja mikä halpa.

Viikonloppuna poikettiin Vammalassa (tai siis SASTAMALASSA), ja ohjelmassa oli miesolennon siskon synttärit. Alkuilta tosin vietettiin sen veljen talolla, jossa muun muassa pelattiin sivistyneesti lasten Trivial Pursuitia (on muuten yllättävän vaikeat kysymykset siinä!). Loppuilta ei sitte menny yhtä sivistyneesti, eikä varsinkaan seuraava aamu, mutta säästetään ihmiset siltä!

Sisko sai lahjaksi tämmöset:

Swallotail Shawl, jonka ohje ladattavissa ilmaiseksi täältä. Lankana tässä on Novitan Pikkusisko, muistaakseni puikoilla nro 5. Lankaa meni 100 g.

Lapaset, joiden ohje löytyy Novitan 7 veljestä-ekstralehdestä, heti kansikuvasta. Tein varresta hiukan lyhyemmän.

Viikonloppuna, tarkemmin sanottuna lauantaina eteni myös keinutuoliprojekti, ja sain kurssiajan lopuksi kuulla, että se tulis jo seuraavalla kerrala valmiiksi! Ihan oudolta tuntuu, että sen sais jo kotiin, ko sitä on nyt tehty jo varmaan 1,5 vuotta... Pitää alkaa suunnitteleen olkkarin sisustus uudelleen, että saan sen heti käyttöön!


Noista kuvista ekassa ei ole vielä yläkulmia laitettu ollenkaan, eikä napitkaan taida olla vielä tiukasti kiinni. Tokassa kuvassa tuoli onki sitte siinä kunnossa, että enää puuttuu taustapahvi ja selkään kangas. Jänskää!

Muita keskeneräsiä töitä on sitte parit sukat, edelleen se neuletakki, lapaset ja huivi. Päässä on myös muutama juttu, mitä pitäs alotella, mutta pakotan kyllä itteni tekeen ensin jonku valmiiksi.

Punaset pitkät sukat äitille ja kuviolliset polvisukat mulle. Molemmat on oman pään malleja, ja saatanpa pistää niistä ohjeet tänne sitte, ko saan valmiiksi!

Loppuun vielä sääasiaa: Tänään on aivan ihana ilma, ja pitäs ehtiä siitäki nauttimaan vielä. Olen viimeaikoina kävelly tosi paljon (minun mittapuulla), ja tehny semmosia 5-6 kilsan lenkkejä noilla Nokian metsäteillä. Lumet on kaikki sulanu jo pois viimepäivien sateiden ja tuulen takia, mutta kiva syksysää onneks jatkuu. Pitänee koittaa nauttia tästä ennen ko tulee liukkaat ja loskaset paskakelit taas...

Herra Hakkaraisen tuulimylly, joka löyty 12-tien varresta Vammalasta. Täytyy myöntää - niin hieno ja söpö kuin tuo onki - että se on minusta aina näyttäny vähän isolta sähköhammasharjalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti