perjantai 8. elokuuta 2014

Valmiit työt vadille ja kestostressi

Vihdosta viimein tulee taas kuvia valmiista töistä, jos joku on niitä jo kaipaillu!


Ekana on tämä haalari, joka on Novitan ohjeella (yllätys) tehty. Ohjetta ei ollu vapaassa jaossa, joten siksi ei ole linkkiä! Lankana oli Nalle, mutta koska mulla oli jotain tuollasta samanvahvusta epämäärästä harmaata varastossa, niin tein siitä - vain huomatakseni jossain haaran yläpuolella, että ne kaks kerää oliki aika lailla erityyppisiä lankoja; toinen ilmeisesti enemmän tekokuitua sisältävä ko toinen. Noh, en antanu sen sitte häiritä, puolet on nyt erisävystä...
Tykkään yksityiskohdista, ja näihin tuli kivat lahkeensuut, jotka voi kääntää (ja varmaan kannattaaki, jos on alkuun isot). Nappikätköstä löysin isot turkoosi-vihreät napit - olen jonku sortin nappihifistelijä, ja minusta käsin tehdyissä tuotteissa nappien pitää olla viimisen pääle hienot ja erikoiset. Onpa yks minun villatakkiki tunnistettu käsityöksi vain sen perusteella, että siinä oli raidalliset sydännapit...


Ensin oli kiekko Novitan Hahtuvaista...


...josta tuli jotain epämääräsesti hiuksia muistuttavaa...


...mutta lopulta pääty puikoille ja ihan neuleeksi tunnistettavaan muotoon.


Näin siis synty hahtuvaiset vaippahousut, jotka puetaan kankaisen tai harsosta taitellun kestovaipan päälle - on kuulemma tosi imukykynen ja toimii hyvin päällimmäisenä vaippakerroksena, vaikka en sitä meinaa vieläkään uskoa. Jotenki sellanen muovipintanen kuorivaippa vaan tuntuu automaattisesti paremmalta... Pianhan se testataan! Näihin pöksyihin on ohje täällä, joskin tuota Hahtuvaista on enää vain joissain harvoissa paikoissa myynnissä. Löytyy hahtuvalankaa tosin muualtaki, ko Novitalta. Ajattelin vielä neulasta pienet lahkeet näihin, koska Facen kestoryhmässä näin suositeltiin - pysäyttää (ehkä) ohivuodot hyvin... Toisetki (isommat) housut on tulossa eri ohjeella, mutta helteen takia ne edistyy tosi hitaasti: nihkeillä käsillä on hankala neuloa ja siinä kastuu hiestä märäksi jo ko ottaa työn esille!
Olen taas painanu kangasväreillä, eikä ne tunnu silti millään kuluvan! Tekis mieli vain kaataa kohta kaikki purkit jonku rievun pääle, ja kattoa, mitä tulee... Joka tapauksessa: Noissa yläkuvissa on myytäviä bodeja - löysin edullisesti kirpparilta varmaan johonki äippäpakkaukseen kuuluneita valkosia, ja väripurkki heilahti. Pöllöbodyt olen vieny kirpparipöytään (aika kalliilla kirpparihintoihin nähden, joten katotaan, meneekö) ja krakabodyt oli tilaustyö Face-ryhmäläiselle, joka ihastu siihen minun aiemmin tekemään vastaavaan. Tässä siis kaks eri kokoa hänelle - isompi on Anton&Ninan uuteen bodyyn tehty.Itteäni en toki unohtanu, vaan värjäilin potkuhousuihin pöllön ja bodyyn toisen. Tän jälkimmäisen silmistä tuli aavistuksen kellertävät, koska käytän sapluunana kontaktimuovia, ja siitä jää välillä liimaa etenki noihin pieniin yksityiskohtiin. Siitä ko sitte silitysraudalla vetää päältä, niin on juoppohulluus valmis! Muuten kyllä suosin sitä juuri siksi, että nuo pienetki raot onnistuu - tarttumattomassa sapluunassa pitäs esimerksiks noissa silmänkohdissa olla pienet "sillat", joilla ne yhdistyy kokonaisuuteen ja näyttää typeriltä. Mieluummin otan pissanväriset!

Viime päivät on nyt kulunu hermoillessa näitten kestovaippahommien kans. Olen nyt viimein alkanu panostaan niihin enemmän tai vähemmän kunnolla, ja ostanukki jo aika ison määrän. Ittelle on myös jälkivuotositeitä ja liivinsuojia kestoina hommattuna. Kalliita on olleet, mutta uskon ja toivon, että niitten kans vielä päästään omillemme kertakäyttösiin verrattuna.

Kyllähän ne vaan kivoilta näyttää näin kirjavana pyykkikorillisena... Käyttöönottopesua oottamassa tässä!

Mulla vaihtuu päivittäin mieliala sen suhteen, tuleeko tuosta kestoilusta mitään vai ei. Joku päivä olen ihan fiiliksissä ja mietin täyspäivästä kestoilua, joku toinen päivä taas ahdistun ja pohdin, onko minusta sittenkään siihen, ko se vaatii oman harjottelunsa ja totuttelua. Tänään on taas jälkimmäinen päivä, ko menin lueskelemaan fiksuna noissa Face-ryhmissä käytyjä keskusteluja tyyliin "mitä tehdä, ko lapsi pissii niin, ettei mitkään vaippakerrokset riitä". Tosin voi ne kaupan vaipatki kuulemma vuotaa yli. Olen ostanu nyt kaikki vauvan vaipat käytettynä, ja vielä tarttis hamstrailla lisäimuja - ehkäpä koitan tekastakki sellasia vanhoista froteepyyhkeistä, jos vain ilman saumuria onnistuu.

Ressin helpottamiseksi tein vieressä näkyvät hoito- ja pesuohjeet kestoille, ettei sitte tarvi siinä vaiheessa ihmetellä, ko on paskaset vaipat menossa pyykkiin. Vielä pitäs ostaa sopiva pesuaine - pesupähkinöitä ajattelin koklata, ko löysin kirpparilta, mutta kuulemma ne ei ole niin hyviä tahranpoistoon. Eikä muutenkaan ois varaa niitä täyspäiväsesti käyttää...

Katotaan, millä fiiliksillä sitä sitte seuraavalla kertaa ollaan! Ainaki nyt on taas muutama huutokauppa ja muuki kauppa netissä vetämässä lisävaipoista... Voihan niitä sitte myydä pois, jos ei olekaan hyviä käyttää tai väärän kokosia tai jotain.

Ootan innolla huomista päivää, ko olen saanu miesolennon houkuteltua minun seuraksi IKEA-reissulle. Tiän, että se vihaa jopa ruokakaupassa ostoksilla käyntiä, mutta olen nyt vähän itsekäs: minusta on kiva käydä yhessä, vaikka vain sitte ruokaostoksilla! Lupasin, että voidaan syödä sitte lihapullat sielä, ja menin kehumaanki niitä, vaikken ole koskaan maistanu...

2 kommenttia:

  1. Ihana haalari. Ja noi itse painetut bodyt! Teidän vauva saa kaikkea ihanaa ylleen. Mua on harmittanut useasti kun en silloin odotusaikana ollut innostunut käsitöistä, ja nyt kun innostus on ollut päällä reilu vuoden, niin ei meinaa neidille kelvata päälle juuri äidin tekemät jutut. Ehkäpä jossain vaiheessa osaa niitä taas ihailla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä vähän liikaaki tulee noin pienelle tehtyä, nopeastihan ne jää sitte kaappiin... Mut se tekemisen ilohan tässä on tärkein! :)

      Poista