tiistai 7. lokakuuta 2014

Poika tuli kotiin!


Täällä ollaan nyt jakauduttu! Tasan neljä viikkoa sitte kärvistelin lievien supistusten kanssa kotona, ja sitä seuraavana päivänä näki meidän pienen pieni poika päivänvalon. "MacGyver" synty tasan kello 16 syyskuun 10. päivä, ja mitat oli 49 cm ja 3130 g. Synnytyksestä nyt ei sen enempää; pääpiirteissään hyvin meni, vaikka niin nopeasti, että puudutus jäi saamatta. Onneks oli nopea homma!

Elämänmeno on muuttunu kovasti; en enää ees muista, miltä koko yön mittaset unet tuntuu! Kaikki jää aina kesken, välipalan syöminen unohtuu, kahvit jäähtyy kuppiin ja pyykkikori täyttyy vaipoista... Mutta on se ihana olento, ko nukkuu ja on rauhallinen. <3 Oudointa mulle on ollu varmaanki se, että täytyy oikeasti välillä pysähtyä olemaan tekemättä käsillä jotain, koska imetän vauvaa täyspäiväsesti. Enää ei neulota pitkiä toveja telkkarin ääressä, vaan syötetään pikkusta!

Olen toki silti ehtiny vähän käsitöitäki tehä, mut kuvien ottaminen on jääny vähemmälle. Ompelukone on kaivettu naftaliinista, sillä on syntyny muun muassa vaippakassiin uusi päällinen, pepun pesulappuja harsosta, vaipoille pyykkipussi PUL-kankaasta sekä pari matkapussia samasta kankaasta. Neuloen olen kuumeisesti värkänny Karkkineulekisan toista työtä; aikaa on ens kuun 3. päivään asti. Samalla olen tuon työn jämälangoista tehny keskospipoja, joita ABC kerää Tays:in keskosille. Niiden deadline on lokakuun loppu, eli näissä varmaan menee tämä loppukuukausi tehokkaasti, aina ko vain vähänki ehtii!

Kestovaippailu on alkanu oikein sujuvasti; heti kotiin tultua alettiin niitä käyttää. Miesolento on niitten suhteen melkein enemmän "natsi" ko mie: se haluais käyttää niitä aina ja kaikkialla, koska "ne on kerta ostettu". Alkuun mentiin yöt kertakäyttövaipoilla, samoin neuvolakäynnit ja verikoekäynnit (joita tartti käydä bilirubiinin mittauksen takia alussa). Nyt ollaan käyty pari kertaa kyläilemässä kestojen kans, eikä yölläkään tarvi ko ehkä yhden kertisvaipan (aamuyöllä on pakko vaihtaa, ko kestovaippa on NIIN täynnä pissaa; ehkä tästä päästään, ko saadaan enemmän taskuvaippoja, joista sais illalla tehtyä "valmiin paketin").

Pojan nimeä kyselee kaikki, mutta eipä kerrota! Tosin ei me itekään sitä vielä tiedetä... Muutamaan vaihtoehtoon on saatu rajattua, mutta päätös lienee parasta tehä vasta ihan viime hetkellä ennen nimiäisiä, ettei ole vaaraa sen lipsauttamisesta jollekki.

Tämä oli nyt nopea kuulumiskertaus; ehkä bloggailuki taas tästä jatkuu, ko ollaan ruvettu pääseen jyvälle tästä vauvanhoidosta. Muiden blogeja en ole ehtiny lukea ollenkaan, mutta lupaan tehä muutoksen siinäki! Se vois olla hyvää imetyksen oheistoimintaa tabletin kans...

2 kommenttia: