maanantai 18. marraskuuta 2013

Suomen Kädentaidot Tampereella

Pakkohan sinne käsityömessuille oli sitte mennä käväseen, eilen sunnuntaina siis. Porukkaa oli kiitettävästi, mutta onneksi sekaan silti mahtu!

Aiempina vuosina olen menny messuile aina "sokkona", eli vähän niinku katteleen, että ketä ja mitä sielä on. Silloin on tuntunu, ettei ole oikeastaan saanu kunnolla mitään irti siitä messukäynnistä, joten tällä kertaa mietin etukäteen, mitä ainaki haluaisin ostaa. Kävin läpi koko laajan näytteilleasettajien kirjon ja tutustuin niiden kuvauksiin ja nettisivustoihin, toisiin tarkemmin, toisia vain vilkasin. Ja tällä kertaa tuntuki siltä, että jotain jäi myös henkisesti käteen reissusta, ja tuli käytyä sellasissa kojuissa, joita en varmasti olis ilman esitutustumista ees huomannu - pienet näytteilleasettajat varsinki "hukkuu" siihen kirjoon, mitä tuone Pirkkahalliin mahtuu.

Otan esille nämä minusta mainitsemisen arvoset myyjät tässä, ja jos minun anoppi lukee tätä tekstiä, niin älä lue tuota seuraavaa kappaletta!

Tutustuin eri neulomistarvikkeiden nettikauppoihin jo Neulojien yön kautta, ja sieltä löysin jostain tämän Kipuapusilkkivillan. En muistanu yritystä, josta sitä kattelin, joten googletin, ja totesin, että jälleenmyyjänä ja langan "alkulähteenä" toimii T:mi Pirkko Kähönen, jonka nimi löyty messujen näytteilleasettajista. Tuon langan tarkotushan olis auttaa kaikenlaisiin kipuihin ja särkyihin, ja parantaa unenlaatua, ja mitä ikinä... Olen kuitekki sitä mieltä, että uskon kun näen! Tarkotus olis tehä tästä anopille unisukiksi polvisukat, koska hänellä on polvi- ja nilkkasärkyjä, joitten takia välilä jää yöunet vähille. Facebookin neulontaryhmässä kyselin vähän langan käyttökokemuksia, koska se on todella kallista, mutta juuri tästä Kipuapulangasta ei ollu kovin paljoa kokemuksia. Sen sijaan puhdasta, pesemätöntä lampaanvillaa hehkutettiin, ja löysinpä Lapin yliopiston väitöstutkimuksenki, jossa villan kipua lievittävää vaikutusta oli tutkittu. Noh, anopista tulee nyt koekaniini! Alotin jo neulomisenki eilen illalla, kaksi sukkaa yhtä aikaa ja varpaista alkaen, mutta tänään purinki tuon alun pois... Vaihdoin ohuempiin puikkoihin!

Tutustu T:mi Pirkko Kähösen Kipuapusilkkivillaan hänen nettisivuillaan!

Ittellekki olis tarkotus kipua lievittäviä asusteita tehä, ainaki jonkinlainen ranteenlämmitin oikeaan käteen; ilmeisesti jotain jännetuppitulehdusta ollu tässä... Ei varmastikaan liity mitenkään tähän neulomisvimmaan! Päätin sitte tuon kalliimman kipuapulangan sijaan tutustua siihen lampaanvillatarjontaan tuola messuila. Olin laittanu ylös niitä myyjiä, jotka lampaanvillalankoja myis, ja kattelin, että hintataso oli aika samansuuntanen kaikissa. Yksi kuitekki nousi ylitse muiden, nimittäin Rintalan tila myy omien luomulampaiden villaa luonnonmukasesti langaksi kehrättynä! Kaiken lisäksi tuo luomusukkalanka oli jopa hiukan halvempaa ko muissa kojuissa, ja ainoa asia mikä jäi harmittamaan on se, etten ostanu ko yhden vyyhdin! Onneksi Rintalan tilan verkkokaupasta löyty sitä lisää, ja ainaki pari lisävyyhtiä menee tilaukseen, jotta saan ittellekki pitkät unisukat tehtyä. Kyseessä oli "Ilo ja suru"-sukkalanka, joka on minusta aivan ihana nimi, ja lisäksi tuota ostamaani lankaa ei ollu kehräyksen jälkeen pesty ollenkaan, eli se sisältää kaikki ne hoitavat ainesosat, joita lampaanvilla sisältää.

Tutustu tilaan tästä, ja villatuotteiden verkkokauppaan tästä.

Lisäksi kaipailin sitte lisää Dropsin alpakka-lankaa, jota ostin muutaman kerän Neulojien yön aikaan, ja sitä oliki tarjouksessa useammassaki kojussa. Päädyin ostamaan omani Silmu & Solmu-liikkeestä, joka sijaitsee miesolennon kotipaikassa Sastamalassa - samasta liikkeestä ostin myös yöostokseni! Tällä kertaa mukaan tarttu 2x2 kerää limenvihreää ja grafiitinharmaata (johon olen nyt jostain syystä hurahtanu). Aikasemmin ostin 2x2 kerää tummaa oliivinvihreää ja tummaa oljenkeltasta (leijonankeltaseksi sitä vois eräs ystävä kutsua...) Näitä sävyjä on kiva laittaa vaikka yhteen ja samaanki työhön! Ja voi että, se on pehmeää tuo alpakka!

Kiitos Silmu & Solmu messujen jälkeisestä tarjouksesta myös! Pitänee poiketa pian...

Lisäksi ostoksia tein Sinellin kojussa, josta ostin täysin luontoni ja harrastuneisuuteni vastasesti ääriviivatarroja. Niillä ajattelin spaissata yhtä joululahjaa, joka kans pitäs saada alulle varmaan jossain vaiheessa... Teippitarha.fi myi ihania kuvioteippejä, joista mukaan tarttu sellanen leveä teippi, jossa on pieniä kehyksiä (esim. lahjapakettiin, kuvateksteille), ja sitä ajattelin käyttää tuohon samaisen lahjaan.

Viime vuonna ostin Keramiikkastudio Envaldsilta ihania kissakulhoja kaksi kappaletta, ja olisin mielelläni ostanu niitä nyt lisää, mutta tarjolla oli vain saman sarjan mukeja eri kokosina. Pitänee informeerata, että mie voisin ostaa niitä kulhoja ens vuona!

Lisäksi Sinellin kojusta jäi mieleen lasten valmistuspaketit, joissa oli materiaalit huopahirviön, huopahirviötyynyn tai huopahirviölaukun tekemiseen! Sellanen pitäs varmaan ostaa miesolennon siskontytölle, jota kovasti kiinnostas tehä kaikkia käsitöitä, ja olen luvannu jo opettaakki jossain vaiheessa...

Kotiin messuilta tulin vietyäni kaverin kotosalle, ja jo rappukäytävässä huomasin, että veljen kaimamyrskyhän oli katkonu sähköt. Miesolento oli torkkumassa, ja kerto, että sähköt oli ollu poissa jo yhdestä asti, eli reilut kolme tuntia. No, ei siinä mitään: sytyttelin kynttilät ja tuikut ja otin ostamani lankavyyhdit esille, ja ruvettiin niitä sitte miesolennon kans kerimään! Tuli jotenki vanhanaikanen fiilis, ko huonossa valaistuksessa koitettiin niitä villoja selvitellä (eka vyyhti meinas mennä koko ajan sotkuun). Miesolento ei oikein hommasta tykkää, mutta onneksi sentään suostuu auttamaan; on se yksin aika hankala tehä ilman vyyhtipuuta!

Sähköt palautu illan myötä, mutta olihan se toisaalta kiva olla välissä ilman teknisiä ärsykkeitä, syä kylmää ruokaa ja lukea taskulampun valossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti