lauantai 4. tammikuuta 2014

Langantuoksuinen loma


 Puolitoista viikkoa sitten Nokialla näytti tältä, eikä matkan varrellakaan ollu paljoa lunta. Ainakin 26 kunnan alueella matkan aikana vierailtiin, ja nähtiin kyllä kelien ääripäät täysin sulasta kaljaman kautta normaaliin talvikeliin.
Perille kotiin päästiin ehjänä ja kissakin oli tapansa mukaan ihan hiljaa koko pitkän ajan autossa. Kotona sitä odottikin yllätys, kun meille oli viime vierailun jälkeen ilmestynyt koira! Pipsa-koiruli olisikin innoissaan mennyt heti leikkimään uuden kaverin kanssa, mutta ihan niin innoissaan ei ollut Mörkö...Aluksi kamalan arka koira on nyt parhaita kavereita meikäläisten kanssa, kissalla on vielä totuttelemista. Lahjaksi koiralle tuotiin jättikokoinen luu, josta se olikin aivan innoissaan. Tämä koiruus se tykkääkiin jyrsiä kaikkea, mihin hampaansa saa kiinni, mutta ymmärtää kyllä nykyään, mikä on lelu ja mikä ei.


Lisäksi ollaan kyläilty vähän, käyty papan luona saunomassa sekä kaverin kanssa kahvilla. Neulomista en tietenkään ole unohtanut, sillä Salaiset sukat tein valmiiksi välipäivinä, ja kirjoittelin myös melkein kaikki ohjeen osat jo valmiiksi. Projekti onkin jo saanut ison joukon seuraajia, ja lupaan, että kauaa ei enää tarvitse jatkoa odotella!

Uuden vuoden aattona aloitetut luomulankasukat tulivat tänään valmiiksi. Mallia otin Kardemumman suunnittelemista sukista, kuvasta katsomalla, kun ohjetta ei ollut.


Lankana on tietysti Rintalan luomutilan sukkalanka Ilo & Suru, joka on aivan ihanaa, pesemätöntä ja lampaantuoksuista lankaa. Värikkäät langat on Novitan Nallea, joista yhdistelin eri värejä samanpituisista pätkistä keräksi. Yhdistelyyn käytin jostain nettivideosta oppimaani solmutekniikkaa, jonka piti olla todella kestävä, mutta harmikseni olen jo joutunut korjailemaan pari auennutta solmua... Ehkä jossain vaiheessa on pakko neuloa värilliset kohdat uudestaan yhdellä langalla, mutta toistaiseksi ainakin ovat pysyneet kasassa.


Joustinreunuksessa on Nallen lisäksi ohutta kumilankaa, joka tekee reunuksesta joustavamman. Se on lisäksi neulottu puolta numeroa pienemmillä puikoilla, ja hyvin pysyvät jalassa!


Piirsin nuo mallikuviot myös ruutupiirrokseksi, jos joku on kiinnostunut. Väleihin tuli oikeaa ja laidoille 1-2 nurjaa silmukkaa, oman mielen ja sukan silmukkamäärän mukaan. Pohkeen levennykset ja kavennukset tein takakeskikuvion molemmin puolin. Näköjään ohjekuva muuttui hieman tänne lisätessä, mutta eiköhän siitä selvän saa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti