perjantai 28. kesäkuuta 2013

Review of the week

Nyt on ollu kyllä niin meneväinen viikko, etten ole ehtiny tänne ko haaveilla kirjottavani. Tänäänkään ei välttämättä aikaa ois, mutta ei olis kyllä myöhemminkään...

Maanantaina pistin tosiaan uhkaukseni täytäntöön, ja treenasin kunnolla. Ensin Tapout XT:tä, jossa oli vuorossa Sprawl & Brawl. Erilaisia isku-potkuharjotuksia, punnerruksia ja vähän vatsalihaksiaki. Yllätyin toden teolla, ko vatsalihasliikkeet onnistu tosi helposti. En ole niitä erityisen paljoa treenannu vielä, mutta aikasemmin se on ollu aina tuskaa nousta lattiasta ylös, ihan oikeasti työlästä. Nyt se suju ko vesi, ja piti hetki miettiä, että teenkö jotain väärin, ko ei tunnu hankalalta. No en, ne on vain kehittyny huimasti! Sitte lähin vielä reippaalle kävelylle, jonka jälkeen oliki jalat väsähtäneet.

Tekasin muuten treenipäivän kunniaksi oikein kunnon proteiinipitosen päivällisen, osittain sen liikunnan vuoksi, ja osittain, koska en jaksanu tehä muutakaan. Eli tonnikalamunakasta ja salaattia.


Tonnikalamunakas

3             munaa
½ prk    tonnikalaa vedessä
pala       paprikaa
½ tl       suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita

Sulata nokare voita pannulla ja kuumenna tonnikalaa ja paloiteltua paprikaa hetki, ei kuitenkaan siten, että ottavat väriä. Mausta seos mustapippurilla. Siirrä seos lautaselle. Riko kananmunat kuppiin, sekoita hyvin haarukalla ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa pannulle voita, sitä saa olla reilusti. Lisää munaseos. Siirtele munakasmassaa puuhaarukalla pannun reunoilta keskelle päin, kunnes se alkaa olla hyytynyt. Kun pinta on vielä hiukan raaka, kaada tonnikala-paprkaseos munakkaan toiselle puolelle ja käännä toinen puoli seoksen päälle.

Paprikan lisäksi voit laittaa myös sipulia ja muita mieluisia kasviksia sekaan.

Valmista munakkaan lisäksi salaatti. Salaattiin laitoin kurkkua, tomaattia, jäävuorisalaattia ja punaista paprikaa, ja päälle raejuustoa ja hasselpähkinärouhetta. Kasikkeeksi Hesen valkosipulikastike, tai vaihtoehtoisesti oliiviöljy, jos haluaa aitoja makuja.


Tiistaina kaveri kävi pilkkomassa minun tukkaa, otti kuutisen senttiä latvoista kuivunutta hiusta pois. Sitte käytiin vielä kävelyllä siihen pääle. Rupesin suunnitteleen tuleviin häihin jotain kenkäasustetta, joka yhdistyis tuohon puvun värimaailmaan. Löysin sitte tämmösen virkatun kukan ohjeen, ja rupesin semmosia kokeileen. Kuvia tullee, kunhan saan valmiiksi!

Keskiviikkona oli ihanaa käydä uimassa ja saunassa kaveripariskunnan kans invalidiyhdistyksen saunalla. Se makso kyllä ihan tarpeeks paljon ollakseen vain rantasauna ja laituri, mutta hikisen päivän jälkeen kyllä kannatti.

Torstain tunnelmia löytyy näistä kuvista, joita ei ehkä olis saanu ottaa. Paikkana Tampereen Plevna, jossa pyörähti viimisen kerran Jurassic Park 3D:nä. Oli hieno kokemus nähdä dinot kolmiulotteisina.

Ehkä se oli muihin minun kattomiin 3D-leffoihin verrattuna just hyvä, ko sitä ei ole alun perin tehty kolmiulotteiseksi, ja siksi siinä ei ollu niitä väkipakolla tehtyjä "iik, joku lentelee mua päin!" -juttuja.


Hienoa oli myös se, että koko salissa oli meidän lisäks varmaan kuus ihmistä, eli rennosti saatiin ottaa! Kyllä tuomoset elokuvateatteripenkit kelpais meile kotiakki...














Kotiin ei Tampereelta leffan jälkeen vielä päästy, vaan nähtiin toista kaveripariskuntaa sielä. Käytiin kahvilassa, Fidalla ja Anttilassa. Fidasta tarttu mukaan toppi muutamalla eurolla, ja Anttilasta pari kerää lankaa talven varalle. Vettä sateli tasasesti koko iltapäivän, ja Nokialle päin lähtiessä (hui, mie ajoin!) puhkes oikein kaatosade.

Tuntuu, että vaikka mulla on suunnilleen yhtä paljon vapaa-aikaa käytössä, ko edellisessä työssä, niin silti ei saa yhtä paljon aikaseksi. Onhan tämä kyllä raskaampi homma, ja olen tosi väsyny aina ko kotia pääsen (pari kertaa olen nukahtanu keittiön pöydän ääreenki...) Nyt tämä viikko on varsinki ollu normaalia hurjempi, ko olen tehny suuren osan alueestani yksin, vain aamulla on ollu kaveri toimistoilla.

Tänään oliki sitte kaiken huippu -päivä. Aika lailla työpäivän loppupuolella työkaveri soitti, ja kerto, että meitä on pyydetty tekeen semmonen muuttosiivous eräälle toimistolle. Käytännössä paikka oli tyhjennetty (ehkä noin 50 neliön tila) ja sieltä piti pestä ikkunat ja pyyhkiä lattiat, yms. Noh, huonekorkeuttahan ei ollu ko noin 3 metriä, ja ikkunat patterin korkeudelta kattoon... Aikaa siinä meni ja jalat tuli kipeäksi, mutta kävipähän liikunnasta!

Siitä tuli muuten mieleen, että en ole sitte tuon alkuviikon jälkeen mitään treeniä oikein ehtiny tehä. Sen sijaan, vaikken kaloreita syynäilekään, laskin nettilaskurin avulla, paljonko mie kulutan normaalin työpäivän aikana kaloreita. Jos oletetaan, että kohtalaista rasitusta tulee noin 5 tuntia päivässä, niin kalorinkulutus on huimat 1300 kaloria! Eli juu, ei tarvi kyllä välttämättä tehä mitään sen jälkeen...

Huomenna sitte häitä juhlimaan, ja pitäähän sitä tietysti laihiksesta huolimatta ottaa vähän, tai vähän enemmän. Ehtii sitä sitte laihtua... Alkoholihan ei sinänsä ole kielletty vhh-ruokavaliolla, mutta se muuttuu ruuansulatuksessa glukoosiksi, mikä taas on samaa tavaraa, jota hiilareista tulee. Ite ajattelin tällä kertaa mennä pelkällä kossuvissy-linjalla, koska viime kerralla join punaviiniä, ja oksensin loppuillasta. Party on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti