perjantai 9. elokuuta 2013

Keskeneräisyys on kaunista!

HUOH! Taas yks viikko takanapäin, ja vaikka töissä onki ollu nyt lyhyempiä päiviä, koska olen tehny hommia erään tänään viimistä päivää työskennelleen tyttösen kans, niin silti tuntuu, että työt on haukannu suurimman osan koko viikosta. Ehkä se johtuu siitä, että töitten jälkeen on niin väsyny olo, ettei paljoa muuta jaksa ko lojua. Ja tietysti tehä käsitöitä!

Käsitöistä puheen ollen ja niitä mielessä pitäen ajattelin julkasta listan kaikista niistä töistä, jotka mulla on tällä hetkellä kesken. Niitä on nyt kertyny... Aina vain tekee mieli alottaa joku uus, ja niinhän ne aiemmat sitte jää... Tosin olen kyllä aika hyvin tehny niitä lomittain, eli kyllä ne jossain vaiheessa valmiiksi tulee. (That's a promise!)


Raidalliset villasukat

 


Alotin nämä jo Lapissa ollessani, ja niitä on tullu tehtyä iltapuhteena aina, ko muut hommat on tuntunu liian aivoja vaativilta. Varret vaan kasvaa, ja niistä tulee niin pitkät ko lankaa riittää!


Pitsikoriste

 


Tämän koristenauhan olis siis tarkotus tulla ommelluksi minun aiemmin mainitsemaan tilkkupussilakanaan, joka seki on edelleen kappaleina... Mutta pitsiäki tarvis vielä semmosen pari metriä, että ehkä tämä on pitempi projekti!



Lapaset Novitan ja Yhteishyvän kilpailuun


Kuvaa en voi näistä laittaa, ettei ideaa varasteta (ihan ko se oliskaan niin hyvä...). Sanotaan, että niistä tulee sellaset terran väriset ja väljät. Ja jotain kuviotaki... Toinen on peukaloa vaille valmis!


Valoryijy



Yhteen väliin minun entisessä työpaikassa Toimintakeskus Väliasemalla tehtiin näitä paperinaruryijyjä ihan pirusti. Mieki tein muutaman - pääasiassa tilaustöinä muille, mutta myös ittelleni. Seinältä löytyy musta, jossa on siellä täällä värillisiä paperinarusuiroja. Tästä olis tarkotus tulla vaakatasoon nukitettu ryijy erään sängyn päätyyn, mutta se täyttää keskeneräsyydessään varmaan kohta jo kolme vuotta. Yks pitkäikäsimmistä projekteistani!


Swallotail Shawl


Tästä laitoin alkutekijöistä kuvaa edelliseen postaukseen, mutten viittiny nyt kaivaa sitä esiin. Huvin on oikeastaan jo aika lähelle valmis, muut työt on vaan kiinnostanu taas välissä.


Sammakko-avaimenperä




Uusin Suuri Käsityö-lehti tipahti postiluukusta eilen, ja sieltä löyty tämmösen kaverin ohje. Yleensä mie en tykkää tämmösistä turhakkeista, mutta olipa pakko silti tehä sammakkoprinssi, ko sattu olemaan tuomosia jämälankojaki. Silmät siltä vielä puuttuu - pitäs ostaa semmoset heilurijutut. Ja tietekki se avainlenkki vielä. Ehkä pistän tämän sitte reppuun roikkumaan.


Tilkkutyö




Kävin pitkästä aikaa kirpparilla tässä (tarkotuksena varata pöytä, jota en sittenkään tehny vielä), ja ostin sieltä vyyhdillä olevaa lankaa. Tuoksun perusteella tiesin, että langassa on villaa, mutta en ollu varma, onko se täysvillaa. Tuntu ei ollu kovin villanen... Lanka oli siis valkosta, ja miepä käytin sitte nuita Kool Aid-mehutiivistejauheita, joita ostin toissa vuonna käsityömessuilta, ja värjäilin langat kattilassa. Ostin sillon Muksuaitan kojusta, ja sen verkkokaupasta voi noita jauhepusseja ostaa myös.

Noh, langan säikeistä puolet oli villaa, puolet jotain muuta - eli siitä tuli sellasta meleerattua, ko värjäs. Värjäsin kolme vyyhtiä vihreäksi (josta tykkään), ja koska sitä ei ollu enenpää, niin kahesta muusta vyyhdistä tuli keltanen ja oranssinsävynen. Alkuun en osannu päättää, mitä näistä teen. Vaatteeksi ne olis varmaan yhessä riittäny, mutta en ite osaa pitää noin haaleanvaaleita sävyjä.

Lopulta päädyin siihen ratkasuun, että nämä kaikki on saatava yhteen työhön, joka olis jonkulainen tilkkutyö. Riitti ne sitte peittoon tai tyynynpäällisiin, tai mitä tässä nyt keksii... Tilkun mallia piti kans pohtia tarkkaan, kunnes mallikansiotani selaillessa törmäsin taas pitkästä aikaa dominotilkkuihin, ja se oli siinä! Noh, aika alussahan tuo systeemi vielä on...


KUKKAro



Tässä uusin lisäys keskeneräsiin - jonka tosin toivon saavani pian valmiiksi. Olen siis jo jonku aikaa halunnu tehä kukkaron pikkukolikoille, mutten ole saanu sen kummempaa inspistä. Kävin sitte Koskikeskuksessa Merletto-kaupassa, ja tarkotus oli ostaa neulontahommiin näkymätöntä joustavaa lankaa joustimeen, mutta sieltä tarttuki lisäksi mukaan tuomonen ihana kukkaronkehys, jossa on sydämet nipsuttimina!

Seuraava mietintämyssyn paikka oli se, millasen kukkaron teen. Aikomus oli alun perin neuloa se, mutta tuota sammakkoa tehdessäni hoksasin, että virkkauski on ihan kivaa (en silti pidä siitä yhtä paljon ko neulomisesta). Ja siinähän mulla oli niitä virkkauslankojaki... Selailin kirjani ja mappini, mutta sopivaa mallia ei löytyny. En tietenkään halunnu mitään isoreikästä, ettei sentit putoile ulos!

Google tuli jälleen avuksi, ja sieltä löysin blogin, jossa oli tämmösen KUKKAron ohje. Yleensä en tykkää kukkasista, mutta nyt se jotenki nappas. Tässä on siis pohjana afrikkalainen kukka, joka on suosittu tilkkutöissä. Tein omani tuon ison KUKKAron ohjeella 7. krs:een asti, ja sitten improvisoin omaan kehykseeni sopivaksi. Tein yhden kerroksen sen jälkeen näin: 2 ps, 1 kjs, 3 ks, (1 ks, 1 kjs, 1 ks) kulmaan, 1 kjs, 3 p, 1 kjs, 5 pp, 3 kjs, (1 ks, 1 kjs, 1 ks) kulmaan, 3 ks, 2 ps.

Ompelin jo valmiin puoliskon kehykseen, koska ajattelin, että on helpompi virkata sitten kiinteillä silmukoilla kappaleitten alaosat yhteen, ko ei tarvi mittailla, miten pitkältä matkalta ne kiinnitetään.


Unohtamatta...


Ja kuten ostos-tv:llä niin usein luvataan, niin eipä tässä vielä kaikki! Hyllyssä oottaa vino pino erilaisia töitä, jotka pitäs päätellä. Pääasiassa lapasia ja villasukkia, mutta mistä sitä tietää, mitä sieltä löytää, jos kaivelee??

Huh. Parempi vaan ko nautiskelee, eikä murehdi kaikkea mikä on kesken!

2 kommenttia:

  1. Miekhään en kukkasista kummemmin tykkää, mutta tuo KUKKAro on aivan ihana!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Etenki tuo kehys, jossa on sydännipsuttimet... <3 Jotenki tuo afrikkalainen kukka on nätti, ja ihan helppo! :)

      Poista